Log in

Fysiek behandelmateriaal? Een must voor TOS-behandeling!

Het inzetten van verschillende zintuigen om leren boeiender en effectiever te maken, dat is de kracht van multimodaal leren. Hierbij activeren we verschillende sensorische kanalen – zoals zien, horen en voelen – om de leerervaring te verlevendigen. Uit onderzoek is gebleken dat deze aanpak niet alleen de informatieverwerking stimuleert, maar ook de betrokkenheid en het plezier van kinderen verhoogt (Sankey, et al., 2010). En laat dat nou precies zijn wat kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) nodig hebben!

Multimodaal leren trekt kinderen actief in het leerproces. Het maakt leren minder droog en theoretisch, en juist meer ervaringsgericht en boeiend. Dit helpt kinderen om de informatie beter te onthouden en te begrijpen, doordat ze verschillende zintuigelijke ervaringen aan elkaar koppelen.

Bij Bouke Bouwt streven we ernaar om dit principe in onze benadering te integreren. We zijn meer dan alleen een digitaal hulpmiddel. Samen met de Hogeschool Utrecht en het project ZINnig hebben we ook fysiek behandelmateriaal ontworpen om deze multimodale leerervaring te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de kleurgecodeerde machines en objecten uit het spel, die nu ook in tastbare vorm beschikbaar zijn. Hiermee kunnen kinderen op een gestructureerde en ondersteunde manier zelf zinnen bouwen.

Dit effectieve en motiverende behandelmateriaal is eenvoudig te bestellen in onze webshop. Daar vindt je alles wat je nodig hebt om de TOS-behandeling levendig en boeiend te maken. Neem bijvoorbeeld onze magneten met afbeeldingen van de machines. Ze zijn niet alleen handig als leermiddel, maar ook nog eens leuk om mee te spelen. Dus twijfel niet, duik in onze webshop en ontdek hoe ons behandelmateriaal leren nog leuker en effectiever kan maken!

Heb je vragen over Bouke Bouwt?

Meer over Bouke Bouwt

Nieuw: Facturen bekijken

Vanaf nu kan je jouw facturen vinden op jouw dashboard onder “Mijn lidmaatschap”. Naar aanleiding van jullie feedback, hebben we de facturen nu op het

Lees meer »

Gratis proberen!