Log in

Woordsoorten koppelen aan de machines

Inhoud

Stap 1

1 – Woordsoorten koppelen aan de machines

Kinderen leren eerst hoe ze de woordsoorten moeten koppelen aan de gekleurde machines. Het leren van de woordsoorten is geen doel op zich. Kinderen hoeven alleen te weten dat de machines horen bij verschillende woordsoorten. Ze mogen altijd kijken op het spiekbriefje in de game. Hierop zie je welke machine bij welke woordsoort hoort, zie afbeelding.

Ook hoeven kinderen de termen samengestelde zin, nevenschikking en/of onderschikking niet te leren. Deze zinnen worden ‘bruggetjeszinnen’ genoemd. 

Het koppelen van de woordsoorten aan de machines zullen kinderen veelal impliciet leren tijdens het bouwen van eenvoudige enkelvoudige zinnen, gecombineerd met het bekijken van de instructiefilmpjes in de game. Start hierbij wel altijd met eenvoudige zinsconstructies. Het expliciet intrainen (‘uit het hoofd leren’) van de betekenis van de machines raden we niet aan.

Heb je vragen over Bouke Bouwt?

Meer over Bouke Bouwt

Nieuw: Facturen bekijken

Vanaf nu kan je jouw facturen vinden op jouw dashboard onder “Mijn lidmaatschap”. Naar aanleiding van jullie feedback, hebben we de facturen nu op het

Lees meer »

Gratis proberen!