Log in

Grammatica hoeft niet saai en lastig te zijn.

Grammatica kan een lastig concept zijn, vooral voor kinderen die worstelen met taal. Het vatten van taalregels is een enorme uitdaging voor hen. Daarom hebben we Bouke Bouwt ontwikkeld, een interactief en multimodaal spel dat kinderen op een leuke en boeiende manier helpt om de grammatica te doorgronden. Op deze manier kunnen ze de grammatica al snel toepassen in alledaagse situaties.

Met Bouke Bouwt worden taalregels zichtbaar

De kracht van Bouke Bouwt ligt in zijn unieke benadering van taalontwikkeling. In een wereld waar taal vaak ongrijpbaar en onzichtbaar is, biedt Bouke Bouwt een manier om taalregels tastbaar en visueel te maken. Elke woordsoort is gekoppeld aan een specifieke machine, en kinderen leren spelenderwijs deze 'taalmachines' te bouwen. Dit concept maakt grammatica niet alleen begrijpelijk, maar ook leuk!

Het gebruik van gamification-elementen voegt een extra laag van betrokkenheid en motivatie toe. Door middel van beloningen, uitdagingen en progressie worden kinderen gestimuleerd om te blijven oefenen en zich te blijven ontwikkelen. Het maakt leren niet alleen effectiever, maar ook leuker.

Om het multimodaal leren nog verder te versterken, bieden we ook fysiek behandelmateriaal aan. Dit materiaal ondersteunt de digitale leerervaring en zorgt voor een nog rijkere, diepere en meer betrokken leerervaring. Zoals magneten die de verschillende 'taalmachines' representeren, waarmee kinderen zelfstandig of samen kunnen spelen en leren.

Bouke Bouwt is meer dan een leermiddel - het is een tool die taalontwikkeling stimuleert, motiveert en bovenal, leuk maakt!

Werk jij in het onderwijs en heb je interesse in Bouke Bouwt?

Geef je gegevens door en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Of probeer Bouke Bouwt uit met code: Boukeprobeert

Krijg 20% NVLF korting op een Onbeperkt abonnement

Gebruik code NVLF25112022

Hét hulpmiddel voor jouw TOS-behandelingen

Ga moeiteloos aan de slag met motiverend behandelmateriaal op niveau.

Met Bouke Bouwt

superhero

Bouw je mee aan zelfvertrouwen

Door in te spelen op de belevingswereld voelen de kinderen zich meer op hun gemak.

time

Bespaar je tijd

Stel makkelijk modules in, geef huiswerk mee en bekijk progressie.

talking (1)

Ondersteun je de taalontwikkeling

Bepaal het taalniveau en stel zelf de uitdaging in.

Wat vonden anderen ervan?

Hoe werkt het?

cropped-Icoon-Bouke-512x512-1.png

1. Word lid

Vraag een lidmaatschap aan.

control

2. Pas aan

Bepaal het taalniveau van het kind

science

3. Observeer en begeleid

Ondersteun het kind met oefenen. Pas aan wanneer nodig.

Wat is Bouke Bouwt precies?

Bouke Bouwt is een spel gemaakt dóór logopedisten voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar met een taalontwikkelingsstoornis.

In Bouke Bouwt leren kinderen zinsstructuren herkennen en zelf te bouwen. Door de inzet van slimme gamification methodes blijven de kinderen gemotiveerd om te blijven spelen en te blijven oefenen.

De logopedist kan het niveau van de zinsconstructies per kind zelf instellen. Daarnaast kan de logopedist het spel, zonder extra kosten, als huiswerk meegeven.

Wil je ook zonder tablet of laptop aan de slag met de zinnen van Bouke Bouwt? Geen probleem! In de Waanzinnige Webshop van Bouke bieden wij ook nog fysiek behandelmateriaal, zoals magneten en kaartjes.

Het spel is gemaakt in samenwerking met Hogeschool Utrecht  Lectoraat Logopedie – Communicatie door Participatie, project ZINnig, subsidieorgaan RAAK en Game Tailors. Het spel kan gebruikt worden als voorbereiding op de MetaTaal method

Video

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Proef

Probeer GRATIS 19 modules.
  • 1 speler
  • beperkt aantal modules en praatplaten
  • geen korting op materialen
  • beperkt toegang tot werkbladen
gratis

Klein

Voor kleine praktijken of praktijken met beperkt aantal kinderen met TOS
  • 2 spelers
  • alle modules
  • alle praatplaten
  • 10% korting op materiaal
  • welkomstkado
  • Toegang tot werkbladen
60per jaar* excl. btw

Wil jij €20 korting ontvangen?

Vragen?

Gratis proberen!